/SiteCollectionImages/header12_sol_vision.jpg
/_Layouts/15/images/AG.GHP/Header_positive_line.png

Hospicare: nu en later

Wat gebeurt er met uw hospitalisatieverzekering nadat u uw werkgever verlaat?

​Verliest u ook uw hospitalisatieverzekering als u verandert van werkgever?

Als u uw werkgever verlaat (bv. na pensioen of ontslag), verliest u meestal ook de beroepsgebonden hospitalisatieverzekering. We kunnen u echter meteen geruststellen:

de wet-Verwilghen voorziet dat u de verzekering via uw werkgever altijd individueel kan voortzetten.

Keerzijde van de medaille is dat dit vaak gepaard gaat met een premieverhoging. Deze premiestijging kan u echter opvangen met AG Care Vision.


De individuele voortzetting: Hospicare wordt AG Care Continuity

​Een individuele voortzetting betekent dat uw hospitalisatieverzekering via uw werkgever (Hospicare) wordt omgezet naar een individuele hospitalisatieverzekering: AG Care Continuity. U zet de verzekering dus in eigen naam verder, met waarborgen die minstens gelijkwaardig zijn aan deze van uw beroepsgebonden plan.

Lees meer

​Als u minstens 2 jaar ononderbroken aangesloten was bij Hospicare en u vraagt de individuele voortzetting aan binnen de 30 dagen na het verlies van uw beroepsgebonden plan, dan hoeft u zelfs geen medische vragenlijst in te vullen. Als u dat wenst kan u bij uw individuele voortzetting ook kiezen voor een upgrade van uw waarborgen (mits invullen van een medische vragenlijst). U bepaalt dus zelf een deel van uw polis, op basis van uw behoeften en budget.

Een individuele voortzetting moet altijd schriftelijk aangevraagd worden via het daartoe bestemde document dat u krijgt van uw werkgever. U kan het ook hier downloaden.

Een individuele voortzetting geldt trouwens niet enkel voor de werknemer die het bedrijf verlaat. Ook kinderen die niet langer onder hetzelfde dak wonen als (een van) de ouders of 25 jaar geworden zijn, kunnen de verzekering op eigen naam voortzetten.

Verberg

AG Care Vision: levenslange zekerheid over de waarborgen en premie van uw hospitalisatieverzekering

Zoals gezegd gaat een individuele voortzetting meestal gepaard met een gevoelige stijging van uw maandelijkse premie. De premie van uw hospitalisatieverzekering wordt namelijk berekend op basis van uw leeftijd: hoe ouder u bent, hoe meer u betaalt. Deze toekomstige premieverhoging kan u echter vandaag al grotendeels neutraliseren door een bijkomende verzekering AG Care Vision af te sluiten. Zo bespaart u tot enkele duizenden euro's als u later met pensioen gaat en uw hospitalisatieverzekering individueel voortzet.

Lees meer

Stel, u onderschrijft in 2015 op 35-jarige leeftijd een AG Care Vision. In 2045, u bent dan 65, verliest u uw beroepsgebonden verzekering. Op dat moment zal uw AG Care Vision omgevormd worden naar een AG Care Hospitalisatie-verzekering. Hierdoor betaalt u, ook na 2045, slechts het tarief bepaald voor een 35-jarige in 2015, en niet het tarief van een 65-jarige in 2045.

Ook hier geldt weer het voorbeeld van kinderen die het ouderlijke nest verlaten. Als u al op jonge leeftijd voor hen een AG Care Vision afsluit, zorgt u ervoor dat uw kinderen altijd kunnen genieten van een volledige hospitalisatieverzekering aan een voordelige premie. Een mooi alternatief op de maandelijkse cent op een spaarboekje!

AG Care Vision is echter meer dan het betaalbaar houden van uw individuele hospitalisatieverzekering. Na het verlies van uw beroepsgebonden verzekering wordt uw AG Care Vision omgezet naar AG Care Hospitalisatie, een van de meest uitgebreide individuele hospitalisatieverzekeringen op de markt. Bovendien geldt deze omzetting levenslang!

U blijft dus levenslang verzekerd tegen medische kosten, en dit aan een echt voordeeltarief.

Verberg

Ook vandaag al beschermt AG Care Vision u en uw gezin

Wie een AG Care Vision afsluit, denkt nu al aan wat morgen zal brengen. Maar wist u dat deze verzekering voor u en uw gezinsleden ook vandaag al heel wat in petto heeft?

Lees meer

​Zodra u AG Care Vision onderschrijft, krijgt u aanvullende voordelen bovenop uw beroepsgebonden verzekering. Uw AG Care Vision betaalt de medische kosten terug die buiten de verzekering via uw werkgever vallen, maar die wel gedekt zijn door de waarborgen van AG Care Vision. Denk bv. aan het gebruik van bepaalde prothesen zonder wettelijke tussenkomst van uw ziekenfonds of kosten voor de behandeling van een zware ziekte die niet opgenomen werd in uw beroepsgebonden plan. Tot slot profiteert u ook van extra bijstand in het buitenland.

Verberg

Optie Delta

U kan AG Care Vision ook uitbreiden met de waarborg Delta.

Lees meer

Dit is de meest uitgebreide hospitalisatieverzekering, met

een verdubbeling van de voor- en nabehandelingsperiode tot 2 en 6 maanden;
terugbetaling van vruchtbaarheidsbehandelingen;
vergoeding aan 50 % van alternatieve geneeskunde;
Verberg


U merkt het: AG Care Vision is een volledig én uniek concept op de markt!

Geïnteresseerd? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte op continuation@aginsurance.be, of download de flyer.