ambufod

 Til je gezondheidsverzekering naar een hoger niveau!

Je hebt ongetwijfeld al geme​rkt dat medische kosten los van een hospitalisatie (raadpleging bij een specialist, plaatsing van een beugel, …) vaak hoog oplopen.

Bovendien betaalt het RIZIV slechts een d​​​​eel terug. Wist u bijvoorbeeld dat...


 

...20 % van de ambulante kosten altijd voor uw rekening is?

Voor geneesmiddelen, raadplegingen bij een arts of specialist,enz betaal je ongeveer 20 % van de kosten zelf. Dit is voltooid verleden tijd met een verzekering ambulante kosten.​​

 

...het RIZIV geen logopedie terugbetaalt?

30 sessies bij de logopedist kosten je al snel meer dan 1.400 euro. Die je dus uit eigen zak moet betalen.

 

...orthodontie gemiddeld 3.092 euro kost?

​Een courante orthodontologische behandeling zoals het plaatsen van een beugel kan oplopen tot gemiddeld 3.092 euro. Het RIZIV betaalt slechts 710 euro terug.

 

 

Een exclusief aanbod voor actieve federale medewerkers

Maak als federale medewerker je verzekeringsplaatje nog completer: voeg met Dental Flex of Ambucare Flexible respectievelijk tandzorgen en medische kosten buiten een ziekenhuisopname aan je totaalpakket toe!

Kies de formule die u het best past.

 
 

​Dental Flex


9,96 EUR​​ ​
/ volw.
​6,91​ EUR / kind

per maand

  ​

    Ambucare Flexible


25,09 EUR
/ volw.
8,27​ EUR​ / kind​ 

per maand

Tandzorgen en -prothesen

Tandbehandelingen*, kronen en tandprothesen*, orthodontische ingrepen*, radiografie, onderhoud en trekken van tanden,...

Tandbehandelingen*, kronen en tandprothesen*, orthodontische ingrepen*, radiografie, onderhoud en trekken van tanden,...

Ambulante geneeskundige zorgen​///

Doktersraadplegingen, kinesitherapie, fysiotherapie, radiologie, laboratoriumonderzoek, ...​

Farmaceutische producten


​///

geneesmiddelen en verbanden afgeleverd door een apotheker

O​​ptische hulpmiddelen


​///

​brilmonturen (tot 85 euro) en –glazen*, contactlenzen* en hoorapparaten*,

Orthopedische hulpmiddelen


​///

verbanden en spalken orthopedische toestellen* en kunstledematen.

paramedische behandelingen (50 % terugbetaling) :
​///

consultaties bij de psycholoog, diëtist, podoloog en logopedist,

osteopathie, chiropraxie, homeopathie en acupunctuur,

homeopathische geneesmiddelen.

Terugbetaling

Vrijstelling

Geen

Plafond

1250 € / jaar / verzekerde

Terugbetalingpercentage

80%

Cijfervoorbeeld

Vrijstelling

75 €

Plafond

1250 € / jaar / verzekerde

Terugbetalingpercentage​

80%

Cijfervoorbeeld

Aansluiting

Wachttijd

Geen

Uitsluitingen of bijpremies

Geen

Wachttijd

Geen

Uitsluitingen of bijpremies

Geen

*Deze kosten zijn onderworpen aan tussenplafonds. 1e verzekeringsjaar = 250 euro

, 2e verzekeringsjaar​ = 500 euro

, 3e verzekeringsjaar of + = 1250 euro

Wat is niet gedekt​​?


De medische kosten die het gevolg zijn van een ‘zware fout’ (bv. roekeloos gedrag of gebruik en misbruik van alcohol of verdovende middelen) zijn niet gedekt. Niet-medisch noodzakelijke behandelingen zoals esthetische ingrepen, anticonceptie en preventieve check-ups en onderzoeken zijn ook uitgesloten. Bovendien zijn er plafonds en percentages voor de terugbetaling.​

Je hospitalisatieverzekering dekt de kosten gelinkt aan je opname, zoals je ziekenhuisfactuur en de bijkomende dokterskosten voor en na je opname. Deze kosten zijn maar een beperkte periode gedekt (2 maand voor en 6 maand na de opname). Maak je medische kosten buiten die periode, dan worden deze terugbetaald door je ambulante zorgenverzekering of tandzorgenverzekering.

Stel, jij of één van je kinderen heeft een ongeval en heeft hierdoor tandbehandelingen nodig. Het RIZIV komt voor deze kosten niet tussen, hoe hoog ze ook mogen oplopen. Gelukkig komt een ambulante verzekering of een tandzorgverzekering hierbij wél tussen en krijg je de kosten van deze behandelingen terugbetaald tot een bedrag van 1.250 euro*. *Opgelet: Voor een aantal garanties zoals optische en orthopedische hulpmiddelen, orthodontie en prothesen (inclusief bruggen en implantaten) is er een tussenplafond van 250 euro voor het eerste jaar, 500 euro voor het tweede jaar en 1.250 euro vanaf het derde jaar voor het geheel van de garanties.

Je hebt 3 maanden om je keuze voor een Dental of Ambucare plan door te geven vanaf het moment dat je thuis je tweede brief ontvangt van AG Insurance. De eerste brief bevat informatie over de ambulante plannen (Dental Flex en Ambucare Flexible). Een tweede brief krijg je enkele dagen later met de gegevens die je nodig hebt om je te kunnen registreren op My Global Benefits. Eens geregistreerd kan je daar je keuze doorgeven. Opgelet: Wanneer je je brieven krijgt, is afhankelijk van de instantie waar je werkt. Hier vind je een overzicht van de planning. Heb je geen brief ontvangen volgens deze planning? Dan is het mogelijk dat we een verkeerd adres van je hebben ontvangen. Vraag dit even na bij je personeelsdienst.

Kies je voor Ambucare flexible, dan heb je heel het pakket. Met Dental Flex heb je de waarborgen vermeld in punt 3: 

 1. Ambulante geneeskundige zorgen (doktersraadplegingen, kinesitherapie en fysiotherapie, radiologie, ...).
 2. Farmaceutische producten, orthopedische en optische hulpmiddelen (geneesmiddelen, brilmonturen en -glazen, contactlenzen en hoorapparaten, ...).
 3. Tandzorgen en tandprothesen (tandbehandelingen, bruggen, kronen en implantaten, orthodontie, ...). Deze dekking is ook apart mogelijk met Dental Flex
 4. Paramedische behandelingen (consultaties bij de psycholoog, diëtist, podoloog en logopedist, osteopathie, chiropraxie, homeopathie en acupunctuur, homeopathische geneesmiddelen, ...).
Check je waarborgen via Ambucare Flexible en Dental Flex.

Niet-medisch noodzakelijke behandelingen zoals esthetische ingrepen, anti-conceptiebehandelingen en preventieve check-ups en onderzoeken zijn uitgesloten. Medische kosten die volgen uit een 'zware fout' (bv. roekeloos gedrag of gebruik en misbruik van alcohol of verdovende middelen) vallen ook buiten de dekking.

Neen, My Global Benefits is in de eerste plaats een platform waar je een overzicht vindt van de gezondheidszorgverzekering(en) die je hebt afgesloten: in jouw geval een hospitalisatieverzekering ‘Hospicare Flexible’. Op dit platform vind je de volgende voordelen:

 • Een overzicht van de waarborgen die zijn inbegrepen in je plan en van de gezinsleden die ook verzekerd zijn.
 • Een eenvoudige en snelle procedure om je medische kosten online door te sturen.
 • Een reeks interessante FAQ’s.

Je kan hier ook het aanbod bekijken op het vlak van de verzekering ambulante zorgen ‘Ambucare Flexible’ en de tandzorgverzekering ‘Dental Flex’.

Je kan je My Healthcare Card activeren op My global Benefits. Dit is heel belangrijk. Het is immers dankzij je My Healthcare Card dat je apothekerskosten automatisch doorgestuurd worden naar AG Insurance, gewoon door de kaart te laten scannen in de apotheek. Tijdens de activatie van je My Healthcare Card geef je je bankrekeningnummer door (op ons beveiligde platform My Global Benefits) zodat je de terugbetalingen rechtstreeks op je bankrekening ontvangt.

Kies je om in te stappen in één van de ambulante plannen? Dan ben je al aangesloten vanaf de eerste dag van de maand waarin je uitnodiging per post verstuurd is. Ten vroegste op 1 januari 2019.​

  

Stel, je hebt je uitnodiging ontvangen op 10 februari, maar schrijft je pas in op 5 maart. Dan ben je wel al gedekt vanaf 1 februari. Al je kostennota’s gemaakt vanaf die datum kan je ter terugbetaling indienen bij AG Insurance. Je kan je doktersbriefjes, facturen, enz. makkelijk ter terugbetaling opsturen naar AG Insurance. Dat kan via de post (invulformulier + je kostennota’s), maar ook snel en eenvoudig online via het webformulier waar je meteen je ingescande kosten aan toe kan voegen. .

   Tip: als je je kostennota’s niet meer kan terugvinden, vraag dan een overzicht aan bij je mutualiteit.  

Je kan alleen jezelf aansluiten of heel je gezin. Het is niet mogelijk om enkel jezelf en je kinderen aan te sluiten, maar niet je partner. Als je ervoor kiest om ook je gezin aan te sluiten, is iedereen verzekerd binnen hetzelfde plan..  Bijvoorbeeld: Voor jezelf ‘Dental Flex’ afsluiten en je gezin aansluiten bij ‘Ambucare Flexible’ is dus niet mogelijk.

Je kan de premies ofwel trimestrieel ofwel jaarlijks betalen. Je kan ook kiezen voor een domiciliëring.

Dankzij je werkgever FOD is het mogelijk zonder “medische formaliteiten” aan te sluiten. Dit wil zeggen dat je geen medische vragenlijst moet invullen:  

 • dus ook geen bijpremies of uitsluitingen,
 • en zonder uitsluiting van voorafbestaande aandoeningen

Je bent meteen verzekerd, er is geen wachttijd van toepassing.  

Deze verzekering is geldig tot je de FOD verlaat. Er is altijd een mogelijkheid om deze dekking individueel voort te zetten. Let op: je betaalt dan wel een hogere premie (premie is gelinkt aan je leeftijd). . 

Een individuele voortzetting aanvragen? Stuur een mailtje continuation@aginsurance.be    

Je doktersbriefjes, facturen, enz. kan je makkelijk indienen via een in te vullen formulier (per post op te sturen samen met je kostennota’s) of via een webformulier waarin je meteen je ingescande kosten kan verzenden. Via deze link​ kan je het nodige doen.

  Tip: als je je kostennota’s niet meer kan terugvinden, vraag dan een overzicht aan bij je mutualiteit.  

Ja, je bent verzekerd bij medische kosten in binnen- en buitenland. Handig voor medische kosten op vakantie.

Ja, in sommige gevallen:

 1. Stel je trouwt of er komt een kleine telg bij in het gezin en je koos eerder om heel je gezin aan te sluiten: automatisch zullen deze personen aangesloten worden
 2. Stel je trouwt of er komt een kleine telg bij in het gezin en je was eerder alleen waardoor je enkel voor jezelf de verzekering hebt kunnen afsluiten, dan krijg je nu opnieuw de kans om je nieuwe gezinsleden aan te sluiten. 
 3. Heb je echter eerder gekozen om enkel jezelf aan te sluiten (en je had op die moment ook al een gezin), dan kan een nieuw gezinslid niet meer aansluiten.  

My Global Benefits is een online platform waar je op een veilige manier alle info kan terugvinden over je polissen bij AG insurance (als ze lopen via je werkgever). En net omdat deze site zo veilig is (je moet je vooraf registreren), kan je hier je keuze voor een ambulant plan doorgeven.  

  Eens geregistreerd op My Global Benefits kan je ook je My Healthcare Card gebruiken in de apotheek (die krijg je ook opgestuurd op je thuisadres). Je laat eenvoudig de barcode op de achterkant scannen en je apotheekkosten worden automatisch verzonden naar AG Insurance. In eerste instantie kan je deze kaart gebruiken in de apotheek voor je kosten voor en na een ziekenhuisopname of medische kosten bij zware ziekte. Kies je voor een ambulant plan, dan kan je de kaart het hele jaar door gebruiken.​ ​

​​​

Neen, je keuze is definitief.

Nadat je thuis de uitnodiging van AG Insurance hebt gekregen, heb je 3 maanden de tijd om aan te sluiten.

Je kan niet meer aansluiten als de 3 maanden na ontvangst van je brief voorbij zijn. ​

Vanaf het moment dat je bent aangesloten bij de hospitalisatieverzekering, zal je ook een brief krijgen om je uit te nodigen op My Global Benefits. Hier kan je dan je keuze doorgeven. Je kan niet meer aansluiten als de 3 maanden na ontvangst van je brief voorbij zijn.

Je verzekering loopt nog tot het einde van het jaar waarin je uit dienst gaat. Nadien wordt je verzekering afgesloten.

Omdat inschrijven op een nieuw gezondheidsplan niet het enige is wat je hier kan doen! My Global Benefits bevat tal van voordelen. Je kan je verzekeringen die je via de werkgever hebt in detail bekijken. Zo hebben je verzekeringen voor jou en je gezin geen geheimen meer. En je kan hier ook je medische kosten melden aan AG Insurance (bijv. bij een ziekenhuisopname of als je medische kosten hebt die je wil indienen ter terugbetaling). Eens geregistreerd op My Global Benefits kan je ook je My Healthcare Card gebruiken in de apotheek. Die krijg je ook opgestuurd op je thuisadres. Je laat eenvoudig de barcode op de achterkant scannen en je apotheekkosten worden automatisch verzonden naar AG Insurance. In eerste instantie kan je deze kaart gebruiken in de apotheek voor je kosten voor en na een ziekenhuisopname of medische kosten bij zware ziekte. Kies je voor een ambulant plan, dan kan je de kaart het hele jaar door gebruiken. Let wel op, we hebben hiervoor eerst je rekeningnummer nodig. Dat kan je ook doorgeven via My Global Benefits.

Overeenkomstig de voorwaarden die zijn vastgelegd in het lastenboek van het contract tussen AG Insurance en de FOD, wordt de indexering berekend op basis van de medische index voor ambulante zorgen voor het betreffende jaar -2. De indexering vindt plaats op 1 januari van elk jaar.​

Ja, de partner kan aangesloten blijven tot de pensioenleeftijd van de overledene.

​​​