Geen financiële zorgen na medische verzorging

Jouw werkgever heeft voor jou bij AG Employee Benefits een hospitalisatieverzekering afgesloten. Het doel van zo’n verzekering is simpel: als je opgenomen wordt in het ziekenhuis of je wordt behandeld voor een zware ziekte, dan hoef je je alvast geen zorgen maken over de financiële gevolgen van je verzorging. Om ervoor te zorgen dat de terugbetaling van je medische kosten zo vlot mogelijk verloopt, zetten we hieronder alles op een rij.

Het is ook mogelijk dat je werkgever een ambulante zorgenverzekering voor je afsloot. Dan mag je het hele jaar door je kosten – zelfs los van een ziekenhuisopname – ter terugbetaling doorsturen.
Ambulante medische zorgen
terugbetaling medische kosten
Met een hospitalisatie- en ambulante zorgenverzekering ben je het hele jaar door gedekt tegen medische kosten.

Een ziekenhuisopname komt meestal niet alleen en gaat vaak gepaard met onderzoeken vooraf en specifieke behandelingen erna. Je hospitalisatieverzekering betaalt niet enkel je ziekenhuisfactuur terug, maar ook de aan je opname gerelateerde medische prestaties die binnen een bepaalde periode voor en na de opname vallen, zoals apotheek- en dokterskosten, enz. Afhankelijk van je polis bedraagt deze gedekte pre- en postperiode 1-3 maanden of 2-6 maanden.

Bv. 1 - 3: bij een opname van 10 juni t.e.m. 15 juni zullen medische voor- en nabehandelingskosten terugbetaald worden als ze gemaakt werden na 9 mei en voor 16 september.

Word je behandeld voor een zware ziekte, dan betaalt je hospitalisatieverzekering de kosten voor deze verzorging het hele jaar door terug. 

Let op, je kosten kunnen pas terugbetaald worden als er een dossier voor je ziekenhuisopname werd opgemaakt:

  • Heb je de waarborg Medi-Assistance? Meld dan je opname vooraf online, of lees meer over de optie Medi-Assistance. 
  • Geen Medi-Assistance? Maak je dossier hier aan, en dien je medische kosten meteen mee in.

Weet je het niet zeker? Check dan je kaartje voor de vermelding van Medi-Assistance!

TIP: Na je aangifte ontvang je een formulier met alle informatie over het indienen van je kosten die je maakte in het kader van je ziekenhuisopname. Dit formulier vind je ook onderaan. 

 

Ambulante medische verzorging

Als je werkgever voor jou een ambulante zorgenverzekering Ambucare Flexible heeft afgesloten, betaalt deze verzekering het remgeld1 en de supplementen van deze ambulante prestaties het hele jaar door terug. Goed nieuws dus, want sommige ambulante medische zorgen hebben geen verband met een recente ziekenhuisopname, en worden in principe niet terugbetaald door je hospitalisatieverzekering. 

Voor ambulante zorgen hoef je dus niet noodzakelijk naar het ziekenhuis. Dit zijn de meer courante medische prestaties, zoals een bezoek aan je huisarts of kinesist, medische beeldvorming of je maandelijkse apotheekkosten.  

1Stel: je betaalt bij je huisarts 22 euro. Het ziekenfonds betaalt je 17 euro terug. Het remgeld bedraagt dan 5 euro.

Terugbetaling van je medische kosten

Hoe vraag je bij AG Employee Benefits de terugbetaling van je medische kosten?

Stap 1: Houd je kostennota's, overzichten van het ziekenfonds en facturen goed bij. De groene attesten die je van je arts of specialist krijgt, hoef je ons niet te bezorgen. Dien deze ter terugbetaling in bij je ziekenfonds.

Stap 2: Vul per type kosten (ziekenhuisopname of ambulante zorgen) het passende formulier in:

Stap 3: Stuur je facturen en onkostennota's ter terugbetaling naar onderstaand adres:

 

Nog enkele tips

Tip 1: Stuur je ambulante kosten niet apart op, maar bezorg ons een paar keer per jaar je verzamelde kosten. Voeg ook een kopie van het overzicht van je ziekenfonds toe. Zo behoud je een beter overzicht over je ingestuurde kosten. Bovendien vergemakkelijkt dit ook het beheer, en dus ook de terugbetaling van je schadedossier. 

Tip 2: Heb je al een geactiveerde My Healthcare Card ? Dan hoef je jouw apotheekkosten niet langer op te sturen. Laat bij je aankopen je kaart scannen door de apotheker, en de aankoopbewijzen worden automatisch naar onze beheerdienst gestuurd.

 

terugbetaling medische kosten
Meld bij een ziekenhuisopname steeds vooraf de gegevens van je opname.