In een notendop

AG Employee Benefits regelt bij een ziekenhuisopname de terugbetaling van je medische kosten op een snelle en eenvoudige manier. Je betaalt zelf de ziekenhuis- en andere facturen en stuurt deze nadien ter terugbetaling naar onze beheersdienst.

Met de waarborg Medi-Assistance hoef je zelf niets voor te schieten: AG Employee Benefits regelt dan de factuur meteen met het ziekenhuis.
Je ziekenhuisopname melden via Medi-Assistance
Opname melden Medi-Assistance
Meld je opname online via Medi-Assistance

Heeft je werkgever voor jou de derdebetalersregeling Medi-Assistance afgesloten, dan wordt de terugbetaling van je ziekenhuisfactuur rechtstreeks geregeld tussen het ziekenhuis en AG Employee Benefits.

Weet je niet of je de derdebetalersregeling geniet? Kijk dan op je kaartje voor de vermelding 'Medi-Assistance'.

Ik wil mijn ziekenhuisopname melden via Medi-Assistance

Je opname melden zonder Medi-Assistance

​Een opname melden betekent dat je bij AG Employee Benefits een dossier opent voor de terugbetaling van je ziekenhuisopname. Zo weten we alles van je opname, van het ziekenhuis waar je werd/wordt opgenomen tot je bankgegevens waarop we je medische kosten mogen terugbetalen.

Een opname melden doe je via het schademeldingsdocument. Vul dit nauwkeurig in: hoe vollediger de informatie, hoe vlotter je dossier behandeld kan worden. De kosten in verband met je opname (de ziekenhuisfactuur, maar ook consultaties bij de dokter of specialist, geneesmiddelen, behandeling bij de kinesist, …) mag je samen met de aangifte meesturen. Ook als je nadien nog facturen ontvangt, kunnen deze in aanmerking komen voor een terugbetaling.

Hoe je efficiënt je kosten opstuurt, staat uitgelegd in het document ‘Procedure voor het indienen van medische kosten’.

 

Handige tip

​We raden je aan om de schademelding samen met de hospitalisatiefactuur en eventuele andere medische kostennota’s mee te sturen. Zo heeft je beheerder onmiddellijk alle nodige gegevens om je dossier vlot en correct te behandelen, wat meteen de afhandeling van je dossier versnelt.

opname-melden-zonder-medi-assistance
Kosten in verband met je opname mag je samen met aangifte meesturen.