aanvullend pensioen
Deze pagina delen
Pensioen

Vanaf wanneer kan ik het bedrag van mijn groepsverzekering opnemen?

In principe krijg je je aanvullend pensioenkapitaal op het moment van je pensionering, wanneer je (vervroegd) wettelijk pensioen effectief ingaat.

In bepaalde (beperkte) gevallen behoort het vroeger opnemen van het kapitaal van je groepsverzekering echter wel tot de mogelijkheden. Hiervoor informeer je best bij je werkgever, die meer informatie kan geven over je persoonlijke situatie.

 

My Global Benefits

Vraag bij je werkgever ook even na om je persoonlijke toegang tot My Global Benefits te voorzien. Dit is de digitale pensioentool speciaal voor de aangeslotenen bij AG Employee Benefits. Je vindt er een volledig overzicht van je aanvullend pensioen:

  • Welk bedrag heb je vandaag al opgebouwd?
  • Wat krijg je bij je pensionering?

Je ontvangt dan een uitnodigingsmail of –brief waarmee je jezelf op My Global Benefits kan registreren. Nadien kan je inloggen en o.a. de einddatum van je pensioenplan(nen) terugvinden.

 

Praktisch: hoe je aanvullend pensioen opnemen?

Voor de opname van je aanvullend pensioenkapitaal hoef je zelf niet veel te doen. Er is wel een verschil tussen de groepsverzekering bij je huidige werkgever, en deze bij je vorige werkgever(s):

  • Je huidige werkgever zal je enkele maanden voor je pensionering contacteren om samen alles te overlopen. De uitbetaling van je huidige groepsverzekering gebeurt bij je pensionering, door de pensioeninstelling van je werkgever.
  • Voor de betaling van je groepsverzekering(en) bij je vorige werkgever(s) kan je op het ogenblik van je pensionering terecht bij de pensioeninstelling. Vanaf 2017 zal de pensioeninstelling rechtstreeks door de overheid op de hoogte worden gebracht van je pensionering.